İngilizcede Başında The Olan Ülkeler

Bu yazımızda “Hangi ülkelerin başına the gelir?” sorusuna cevap vereceğiz. İngilizcede başında the kullanılan ülkeleri ve bu ülkeler hakkındaki bazı bilgileri sizlerle paylaştık.

The Bahamas

Bahamalar, Karayipler’de bir ülkedir. Kuzey Amerika kıtasındadır. Nüfusu yaklaşık 400.000 civarındadır. Para birimi Amerikan doları ve Bahama dolarıdır. Resmi dili İngilizcedir.

The Comoros

Komorlar,Doğu Afrika’da bir ülkedir. Başkenti Moroni olup, nüfusu yaklaşık 800.000 civarındadır. Para birimi Komor frangı olup ülkenin resmi dilleri Fransızca, Arapça ve Komorca’dır.

The Gambia

Gambiya, Batı Afrika’da bir ülkedir. Başkenti Banjul’dur. Ülkenin para birimi Dalasi’dir. Gambiya 2 milyon nüfusa sahiptir. Ülkenin resmi dili İngilizce’dir.

The Ivory Coast

Fildişi Sahili, Batı Afrika’da bir ülkedir. Başkenti Yamoussoukro’dur. Ülkede kullanılan para birimi Batı Afrika CFA frangı’dır. Nüfusu 23 milyon civarındadır. Resmi dili Fransızca’dır.

The Netherlands

Hollanda, Avrupa’da bir ülkedir. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dır. Nüfusu 17 milyondur. Ülkenin birkaç resmi dil vardır. Bunlar Felemenkçe, İngilizce, Papiamento  ve Frizce’dir.

The Philippines

Filipinler, Asya’da bir ülke’dir. Başkenti Manila’dır. Filipinlerin para birimi Filipinler pesosu’dur. Nüfusu 103 milyondur. Ülkenin resmi dilleri İngilizce ve Filipince’dir.

The United Arab Emirates

Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu’da bir ülkedir. Komşuları, Umman ve Suudi Arabistan’dır. Başkenti Abu Dabi’dir. Para birimi Birleşik Arap Emirlikleri dirhemi’dir. Nüfusu 9 milyondur.

The United Kingdom

Birleşik Krallık, Avrupa’da bir ülkedir. Birleşik Krallık, Galler, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda olmak üzere dört ülkeden oluşmaktadır. Başkenti Londra’dır. Nüfusu 65 milyondur.

The United States of America

Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika’da bir ülkedir. Elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşmaktadır. Başkenti Washington, DC’dir. Nüfusu  323 milyondur.

    1. missbrown 13 Şubat 2018
      • Anonim 11 Aralık 2022

Enjoyed this video?
basinda the kullanilan ulkeler
"No Thanks. Please Close This Box!"